Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

de Rocsi in Prajituri, 8 Mar 2013 | 17339 vizualizari

 

O prajiturica delicioasa care sper sa fie si pe placul celor ce se vor delecta cu ea.La multi ani tuturor mamaelor, doamnelor si domnisoarelor, o primavara insorita cu multa iubire si tot ce va doriti!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 340 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 canita miez de nuca
  • 1 cana de cafea preparata
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • bombonele decorative
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca:

Nucile le taiem marunt cu un cutit.
Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul.
Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema.
Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam usor sa nu ne stropim.
Incorporam in ploaie faina si cacaoa, pe care le cernem mai intai.
La final punem miezul de nuca tocat.


Ungem o tava dreptunghiulara cu unt, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

O introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam prajitura la copt cam 30-35 de minute (facem testul cu scobitoarea).
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, indepartam capetele, apoi o portionam.
 Ciocolata o rupem bucatele, punem 5-6 linguri de lapte si o topim fie in microunde, fie pe baie de aburi.
Insiropam fiecare bucatica in parte cu cafea (sa fie rece cafeaua), apoi cu o lingurita punem ciocolata topita pe toate.
Frisca de la frigider o punem intr-un bol si o mixam.

Cu ajutorul unui pos punem cate un mot de frisca pe prajiturele, apoi presaram cateva bombonele.
Le dam la rece si sunt numai bune de servit.
Eu am gustat una si nu pot sa zic decat de sunt delicioase!

Sursa de inspiratie blat Multumesc Miha!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

09.03.2013, 20:14

Multumesc Lavinia

Panacris 1

20.07.2013, 18:37

Rocsi 1

20.07.2013, 21:03

Cris multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si mascarpone